top of page

Transforming Unused Attic Storage Space into the Ultimate Man-Cave Lounge


At Berno Renovations, we recently had the exciting opportunity to transform an unused attic storage space into a spectacular man-cave lounge for our clients in Lisle, IL. This remodeling project involved a complete overhaul, including the installation of new hardwood floors, the addition of a shower with seamless drainage, a mini bar, a TV, and a comfortable sofa. Join us as we take you through the journey of this incredible transformation!

Assessing the Space and Planning: The first step in any remodeling project is to assess the existing space and develop a comprehensive plan. Our team worked closely with the clients to understand their vision for the man-cave lounge. We took into consideration the available area, the desired amenities, and the overall aesthetic they wanted to achieve.

Demolition and Preparation: Once the plan was finalized, we began the demolition process to clear out the old storage space. This involved removing any unnecessary partitions, insulation, and fixtures. Our team then prepared the space for the upcoming renovations, ensuring proper insulation, electrical wiring, and plumbing connections.

Installing Hardwood Floors: To create a warm and inviting atmosphere, we installed high-quality hardwood floors in the lounge. The clients chose a rich, dark finish that complemented the overall design theme. The new flooring not only enhanced the aesthetic appeal but also added durability and easy maintenance.

Adding a Shower with Seamless Drainage: To make the man-cave lounge a self-sufficient space, we incorporated a shower with seamless drainage. The seamless drainage system ensures efficient water flow and prevents any water damage.

Creating a Mini Bar & Entertainment Center: No man-cave lounge is complete without a well-equipped mini bar. We designed and installed a custom bar area that included a stylish countertop, storage cabinets for beverages and glassware, and a built-in sink. To elevate the lounge experience, we incorporated a large flat-screen TV and a comfortable sofa. The entertainment center was strategically positioned to provide an optimal viewing experience. The clients now have the luxury of watching their favorite sports games, movies, and TV shows from the comfort of their new lounge.

Conclusion: The transformation of the unused attic storage space into a man-cave lounge was a remarkable project for Berno Renovations. The new hardwood floors, the addition of a shower with seamless drainage, the mini bar, and the entertainment center have completely revitalized the space. Our clients now have a stylish and functional area where they can relax, entertain, and enjoy their favorite activities. If you're considering a similar remodeling project, don't hesitate to reach out to Berno Renovations for expert guidance and exceptional results.


Contact us today and get a free estimate :


Berno Renovations (630) 398-0161


10 views

Related Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page